Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-srbije.rs

Predodobrenje stambenog kredita bez odabrane nekretnine u Vojvojđanskoj banci

Građani koji nameravaju da reše svoje stambeno pitanje kupovinom stana na kredit, u Vojvođanskoj banci mogu dobiti predodobrenje stambenog kredita bez unapred odabrane nekretnine. Realizacija kredita je u tom slučaju moguća odmah po pronalasku odgovarajuće stambene jedinice. Stambeni krediti izdaju se bez troškova održavanja kreditne partije i bez obaveze uzimanja životnog osiguranja, saopšteno je iz banke.

- S obzirom da tokom kupovine nepokretnosti građani brinu o obezbeđivanju preostalih troškova, postoji i mogućnost odobrenja dodatnih sredstava za njihovo pokriće, kao i za renoviranje stana. Kao dodatnu pogodnost tokom opremanja stana, svi klijenti nakon isplate kredita dobijaju vaučer "Tehnomanije" sa kojim ostvaruju popust od 10% pri kupovini svih proizvoda - izjavila je Maria Constantinou, direktor funkcije Upravljanje mrežom i stanovništvo.

Osim ovih pogodnosti, uz podršku advokatske mreže, Vojvođanska banka obezbeđuje i pravnu podršku u procesu kontrole validnosti dokumentacije za predmet kupovine što klijentima omogućava dodatnu sigurnost u procesu odabira stambene jedinice. Takođe, usluga procene hipoteke obavlja se preko proceniteljske kuće u okviru banke tako da klijent ne mora sam da pronalazi ovlašćenog procenitelja.

Kada su u pitanju rok i iznos kredita, Vojvođanska banka pruža fleksibilnost jer ne postoji donja granica, dok maksimalan iznos kredita može biti do 200.000 EUR, a rok otplate do 30 godina. Uslovi kredita su izuzetno povoljni, a građani se najčešće odlučuju za iznos kredita oko 30.000 EUR i rok otplate od 25 godina, uz nominalnu kamatnu stopu od 5,2% plus 3m EURIBOR, efektivna 6,01%. Za ovaj primer kredita rata kredita iznosi 183 EUR mesečno.

Za stambeni kredit mogu da konkurišu sva lica koja imaju primanja iznad 200 EUR na mesečnom nivou. Krediti su dostupni i državljanima Srbije koji žive i rade u inostranstvu, kao i stranim državljanima koji žive i rade u Srbiji.

Izvor: ekapija